Spoedgevallen Operaties Registratie en chippen Dier verloren/gevonden Reizen Vlooienproblematiek Verbandzorg  
Soms is het aangewezen of zelfs noodzakelijk dat uw dier geopereerd wordt. Het kan helpen dat jullie als eigenaar het algemeen verloop van zo'n dag kennen.

Het is altijd nodig om een afspraak te maken indien u uw dier wil laten opereren. Dit kan steeds doorgaan op alle weekdagen. We verwachten dat u het dier 's morgens binnenbrengt tussen 8u-8u30. Indien dit niet mogelijk is, kan er worden afgesproken om uw dier reeds de avond voordien binnen te brengen.
Het dier moet nuchter zijn: geef hem dus de avond voordien na 20u geen eten meer. Water kan geen kwaad. Knaagdieren hoeven niet nuchter te zijn! Integendeel, het is zelfs belangrijk dat hun maag- en darmstelsel niet stilvalt.
Het is eveneens van belang dat het dier proper, vlooienvrij en goed uitgelaten is. Een gevaccineerd dier loopt minder kans op infecties. Zorg er dus voor dat uw dier ruim voor de operatie ontwormd en gevaccineerd is.

Doorgaans mag u uw dier weer ophalen tussen 16-20u, tenzij anders afgesproken met de dierenarts. Uw dier kan dezelfde dag nog wat flauw zijn: laat hem/haar wat bekomen in een rustige en warme ruimte. Hou indien mogelijk kinderen of andere huisdieren wat uit de buurt.
Indien uw dier goed wakker is, mag het met kleine beetjes al wat drinken. Eventueel mag hij/zij 's avonds een halve portie eten krijgen als hij/zij daar zin in heeft (tenzij men anders heeft gezegd bij het ophalen van uw dier). Voor katten is het aangewezen dat u ze minstens tot de volgende dag binnenhoudt: ze zijn wel wakker, maar hun reflexen kunnen nog vertraagd zijn. Uiteraard krijgt u deze informatie nog eens bij het ophalen van uw dier en indien u nadien nog vragen heeft of twijfelt, mag u ons uiteraard bellen voor meer informatie.

In de meeste gevallen mag u na een tiental dagen terugkeren voor het verwijderen van de draadjes. Hiervoor wordt niets gerekend, behalve indien er extra verdoving voor nodig is. U maakt hier best ook even een afspraak voor, zodat u niet onnodig lang hoeft te wachten tijdens drukkere spreekuren.