Spoedgevallen Operaties Registratie en chippen Dier verloren/gevonden Reizen Vlooienproblematiek Verbandzorg  
Het Koninklijk Besluit van 17 november 1994 , vervangen door het Koninklijk Besluit van 1 juni 2004, verplicht de identificatie en registratie van honden.

Dit betekent concreet dat :

- als een hond bij u geboren wordt, en u de intentie hebt om hem te houden, u hem moet laten identificeren en registreren voor de leeftijd van 4 maanden.
- als u de intentie hebt om een hond te verkopen of weg te schenken, u hem ongeacht de leeftijd moet laten identificeren en registreren.
- als u een hond koopt of krijgt, hij op voorhand moet zijn ge´dentificeerd en een paspoort moet hebben.

Wanneer uw hond of kat bij ons geregistreerd wordt, sturen wij de gegevens op naar ABIEC-BVIRH. U krijgt dan van ons het voorlopige identificatiecertificaat, enkele weken later worden u de zelfklevers thuis opgestuurd. In geval van eigenaars- of adreswijziging kan u bij ons ook terecht voor het aanpassen van deze gegevens. U kan dit ook eventueel zelf in orde brengen door middel van het kaartje 'Aanvraag voor verandering van verantwoordelijke of adresverandering'.

Om de gegevens van uw eigen of een gevonden hond na te kijken, kan u via een chip- of tatoeagenummer alle gegevens nagaan op de website van ABIEC-BVIRH.

Er worden ook alsmaar meer katten gechipt, dit verhoogt namelijk de kansen aanzienlijk op het terugvinden van uw weggelopen kat. Deze gegevens worden bewaard bij ID Chips, meer informatie voor het opzoeken van de gegevens per chipnummer kan via ID Chips.