Onze kliniek Rondleiding in beeld  Dierenkliniek De Vliet is een moderne kliniek, specifiek uitgerust voor de verzorging van gezelschapsdieren. De infrastructuur en uitrusting zijn aangepast aan de behoeften van de hedendaagse diergeneeskunde. Hiervoor investeren we continu in kennis en materiaal. Het grootste deel van onze patiŽnten bestaat uit honden en katten, maar ook met andere dieren zoals konijnen, fretten, hamsters, vogels en vissen bent u welkom.

Eerstelijns- en tweedelijnswerking
U kan bij ons terecht voor zowel eerste- als tweedelijns diergeneeskunde. Graag willen we dan ook het misverstand uit de weg helpen dat u in een dierenkliniek enkel welkom bent op doorverwijzing of voor gespecialiseerde onderzoeken of ingrepen. U kan bij ons ook terecht voor een gewoon consult, vaccinatie of standaardingreep. Om voldoende tijd aan het onderzoek van uw huisdier te kunnen besteden en u lange wachttijden te besparen, werken wij liefst op afspraak. Hiervoor wordt geen meerprijs aangerekend.
Mogelijks werd u wel door een collega doorgestuurd voor verder onderzoek, behandeling of chirurgie. Maak hiervoor ook steeds een afspraak. Liefst hebben we dat uw dierenarts vooraf dan even contact opneemt met ons of een verwijsbriefje meegeeft met reeds uitgevoerde onderzoeken en eventuele eerdere behandeling. Vermeld bij aanmelden ook steeds door wie u werd doorverwezen, zo kunnen we uw dierenarts op de hoogte brengen van onze bevindingen en voorgestelde behandeling.

Diensten
Een greep uit de diensten en behandelingen die we aanbieden:

- Jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie
- Radiografie
- Echografie
- Bloed- en urineonderzoek (eventueel in samenwerking met extern labo)
- Microscopisch onderzoek
- Cardiologisch onderzoek (ECG, RX, echografie)
- Allergietesten
- Behandeling tandaandoeningen
- Onderzoek en behandeling inwendige ziekten
- Chirurgische ingrepen
- Orthopedische ingrepen
- Arthroscopie
- Endoscopie
- Hospitalisatie
- Kunstmatige inseminatie

Wachtdienst
Uw dier houdt natuurlijk geen rekening met openingsuren om ziek te worden of een ongeval te krijgen. Daarom hebben we intern een wachtdienstregeling opgezet voor spoedgevallen en zijn we 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar op het gewone praktijknummer (03/889.04.73). De dokter van wacht zal u dan vertellen wat u eventueel kan doen en of het noodzakelijk is om met het dier naar de praktijk te komen. Wij zijn dus ten allen tijde bereikbaar, maar niet steeds aanwezig in de kliniek! Dus ook in geval van spoed is het belangrijk dat u steeds eerst even contact opneemt, dit kan onnodig tijdverlies voorkomen. Deze dienst is opgezet voor het behandelen van spoedgevallen en er wordt ook een meerprijs voor aangerekend.